Un altre curs finalitzat! Vam començar encara amb mascaretes a les aules i acabem amb els preparatius per a una nova llei educativa. I enmig, una guerra que ens afecta a tots.
Ha estat un curs intens però, algun curs no ho és?
T’hem acompanyat amb propostes, reflexions, recomanacions, recursos… que desitgem t’hagin estat útils en el teu dia a dia.
Fem una petita aturada per tornar al setembre amb forces renovades i començar junts un nou curs, ple segur de nous aprenentatges. Mentre, et deixem alguns dels articles per gaudir amb calma aquest estiu, publicats enguany. Amb quin et quedes?
10 articles per gaudir amb calma aquest estiu
1. Genialitzant les científiques femenines
Un article d’opinió de la nostra col·laboradora María Sánchez, que parla de les gènies oblidades, noms desconeguts, els descobriments dels quals també han fet evolucionar el món.
2. Proposta didàctica Molière, el poder de la sàtira
El 2022 es compleixen 400 anys del naixement d’un dels grans renovadors del teatre modern. Un bon moment per introduir-lo a l’aula amb alguna de les nostres propostes didàctiques.
3. Què has de saber sobre l’avaluació a la LOMLOE
Tots hem hagut de submergir-nos en la lletra petita de la nova llei educativa: ODS, perfil de sortida, situacions d’aprenentatge, sabers bàsics i, com no, avaluació per competències. Aquí t’expliquem tots els detalls de l’avaluació a la LOMLOE.
4. Entrevista a Michael Fullan:“Els temes que es tracten a les escoles no són rellevants per als estudiants”.
És Doctor en Filosofia i ha assessorat en educació a governs del Regne Unit, Finlàndia i Austràlia. Un honor haver conversat amb ell i conèixer el seu punt de vista.
5. Aprofita tot el potencial educatiu del teatre amb Fila Jove!
Teatre a classe, ni t’imagines tot el que et pot aportar! Amb aquest projecte el teatre es posa al servei del canvi educatiu i es converteix en una potent eina pedagògica plena de beneficis. T’animes?
6. 6 idees per portar la filosofia a les aules de primària
Són els nens i nenes filòsofs per naturalesa? Per la seva insaciable cerca de respostes i de voler conèixer tot el que ens envolta. Aquí et donem algunes propostes per alimentar al filòsof que tots porten dins.
7. Com pot la tecnologia humanitzar l’educació?
Sembla una contradicció, però la tecnologia també pot fer que l’educació sigui més humana. Aquí et donem alguns exemples i beneficis d’introduir la tecnologia a l’aula.
8. Com tractar la guerra a través de la lectura.
Desgraciadament, portem ja uns quants mesos parlant de la guerra entre Ucraïna i Russia. Una realitat molt pròxima i present a l’entorn dels alumnes. Apostem pel poder dels llibres per tractar el tema a classe a través de la lectura.
9. Curar continguts: aprendre i ensenyar amb base
Estem envoltats de continguts, de fàcil accés per a tots però, són de qualitat? La nostra col·laboradora Ana Inés Rodríguez et dona consells per seleccionar continguts adequats.
10. Entrevista a Stephen Downes: “Les escoles que han pogut emprar la tecnologia productivament, s’han transformat”
Un dels referents en tecnologia educativa ha fet una parada en el nostre blog per parlar-nos de com ha afectat les escoles i per què és important.
Si aquesta selecció et queda curta, busca pel nostre blog, segur que trobes altres interessants articles per gaudir amb calma aquest estiu! 😉
Tornem aviat!
Sense comentaris