Actualment Instagram és una de les xarxes socials més populars entre els joves, i no tan joves, utilitzada principalment de manera lúdica, però funciona Instagram com a recurs educatiu?

La resposta és: Sí! És una aplicació que desperta el nostre costat més creatiu, visual i estètic, que busca la interacció constant entre els diferents usuaris per mitjà de material audiovisual. Podria semblar que es limita a sectors com publicitat, la fotografia i l’art o els mitjans de comunicació.

Però l’educació ja ha demostrat que no està disposada a quedar-se enrera i que amb imaginació i dedicació pot treure tot el rendiment a una aplicació amb un potencial increíble.

Aquí tens alguns exemples de com s’ha utilitzat i ha funcionat Instagram com a recurs educatiu.

Beneficis d’Instagram com a recurs educatiu

  • Confort

Els alumnes d’avui dia són natius digitals, han crescut envoltats de xarxes socials, internet, ordinadors i mòbils. És per això que l’ús de plataformes digitals en l’entorn educatiu pot ser molt útil per captar la seva atenció i curiositat, ja que no és usual usar aquesta aplicació fora de la seva funció recreativa. A més, se sentiran còmodes amb la tasca, ja que Instagram forma part del dia a dia de la majoria dels estudiants, i dominen el seu ús a la perfecció.

  • Informació constant

Les xarxes socials s’han convertit en un univers informatiu a la disposició de tots, sent la principal font d’informació d’actualitat dels més joves.

Aquesta qualitat es pot explorar a l’aula amb exercicis que promoguin seguir a usuaris educatius on aprendran conceptes de manera dinàmica, divertida i visual. Alguns exemples:

@culturizate

Instagram com a recurs educatiu

@freeda_es

Instagram com a recurs educatiu

@historia_historica

Instagram com a recurs educatiu

@laortografia
Instagram com a recurs educatiu

@creaeduca

Instagram com a recurs educatiu

@despertarsabiendo.official

Instagram com a recurs educatiu

  • Sempre al dia!

Instagram proporciona eines per poder comunicar al moment, sigui mitjançant les històries o els directes, amb els quals es pot notificar sobre les novetats del centre educatiu o de la classe, així com documentar excursions o activitats fetes a l’aula perquè ho puguin veure pares, alumnes i/o altres docents. Alhora, també es poden guardar les històries en la pàgina principal per poder accedir a elles passades les 24 hores. Usuaris com a @aula_magica o @ennuestraclasedeprimaria us poden servir de gran ajuda.

Instagram como a recurs educativu

  • Relació pròxima

Altres de les funcions que permet Instagram són les enquestes i preguntes per mitjà de les històries. D’aquesta manera, es poden fer enquestes o preguntes sobre algun tema realitzat a l’aula, o sobre millores en el funcionament de les classes o del cente en general, establint així una relació més propera i també més divertida.

  • Inspiració i creativitat

Instagram està replet d’artistes i usuaris que exploten tota la seva creativitat en les seves publicacions, per la qual cosa és una bona plataforma per utilitzar com a font d’inspiració. Alguns comptes que pensem que us poden ajudar són: @plan.tful, @pablo.amargo@blrothshank.

Instagram como recurso educativo

Instagram como recurso educativo

Segur que Instagram començarà a formar part de la teva aula després de llegir aquests 5 usos beneficiosos!

També et pot interessar: Per què hem de superar les pors de gamificar a l’aula? o 3 reptes divertits per a l’aula de Primària.

Compartir:
FacebookTwitterLinkedIn

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *